Uslovi online kupovine

Ažurirano: 09.07.2021.

Opšti uslovi korišćenja su sastavljeni u skladu sa važećim propisima Republike Srbije, u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača.

Posetilac kupovinom garantuje da je punoletna i poslovno sposobna osoba.

Kupovinom posetilac postaje korisnik i dobija pravo kupovine. Kupovinom korisnik postaje kupac. Ovi opšti uslovi korišćenja definišu prava i obaveze posetilaca, korisnika i kupca te poslovni odnos između prodavca i kupca proizvoda iz ponude online trgovine.

Uslovima korišćenja definisana su pravila koja pri kupovini obezbeđuju kvalitet naše usluge i zadovoljstvo kupaca.

NARUČIVANJE
Proizvodi se naručuju putem korpe i neopozivi su. Ukoliko prodavac nije u mogućnosti da isporuči sve naručene proizvode, isporučiće raspoložive od izabranih proizvoda, a o tome će obavestiti Kupca e-mailom (telefonom) sa naznakom isporuke preostalih proizvoda. Sa isporukom tih proizvoda poslaće Kupcu e-mail u predviđenom roku za isporuku preostalih proizvoda.

NAČIN ISPORUKE
Online prodavnica ima Ugovor sa JP Pošta Srbije za prenos Post Express pošiljki na teritoriji Republike Srbije.

Za sve porudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 3 (tri) radna dana. Ako je porudžbina izvršena radnog dana posle 12h, računa se kao da je ista izvršena narednog dana do 12h. Ovo je iz razloga što se presek vrši svakog dana u 12h.

Ako je porudžbina izvršena preko vikenda (subota i nedelja) isporuka se vrši kao i za porudžbine primljene u ponedeljak. Isporuka robe ne vrši se subotom, nedeljom i praznicima.

Napomena, ‚‚ neki od parametara sočiva nisu lagerski i isporuka može biti duža od 3 radna dana. Naš online tim će Vas obavesti o raspoloživosti sočiva i statusu pošiljke‚‚, vidno je istaknuta kod svakog proizvoda.

NAČIN PLAĆANJA
Proizvodi koji se kupuju preko online prodavnice mogu se platiti sledećim načinima:

pouzećem
to podrazumeva plaćanje u gotovini kuriru prilikom preuzimanja pošiljke.
platnom karticom
plaćanje platnim karticama mogu vršiti pravna i fizička lica. Prihvataju se platne kartice MasterCard, VISA i DinaCard.
virmanom
Vašu porudžbinu, nakon potvrđivanja, možete da platite virmanom elektronski ili uplatnicom u banci ili pošti, direktno na račun online prodavnice

Primalac: Optika Kuburić Lux, Alekse Šantića 2K, 22240 Šid
Broj računa: 16040072231
Poziv na broj: broj vaše narudžbine (koji dobijate po završetku kupovine)
Banka: Banca Intesa
KORIŠĆENJE
Korisnici prihvataju korišćenje sadržaja ovog sajta isključivo za sopstvenu upotrebu i na svoju odgovornost.

Korisnicima sajta strogo je zabranjeno korišćenje specijalizovanih programa (robota, crawlera, spidera) radi preuzimanja sadržaja sa sajta, kao i bilo kakvi hakerski napadi u cilju onesposobljavanja ili usporenja sajta.

Nedozvoljeno korišćenje sajta iz prethodne alineje smatra se kršenjem pravila.

PRISTANAK
Kupovinom korisnik daje saglasnost da trgovac prikuplja informacije na način i za namene opisane u uslovima korišćenja.

PRIVATNOST
Online prodavnica se obavezuje da čuva privatnost svojih korisnika. Prikupljaju se samo neophodni, osnovni podaci i podaci potrebni za poslovanje i informisanje korisnika u cilju pružanja kvalitetne usluge. Podaci iz procesa kupovine, kao i ostali podaci o korisniku neće biti prosleđeni ili predati drugim licima. Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljenje posla.

OPŠTI USLOVI
Nakon prijema narudžbe putem sajta, prodavac je obavezan da izvrši potvrdu putem telefona ili e-maila.

Nakon potvrde narudžbe od strane Kupca, narudžba je neopoziva.
Prodavac se obavezuje da naručene artikle isporuči neoštećene i u predviđenom roku.

U slučaju bilo kakve promene Prodavac je dužan da obavesti Kupca prilikom telefonske potvrde narudžbe.

U slučaju neusklađenosti cena isporuke navedenih na ovom sajtu sa cenama kurirske službe, o promenama ćete biti obavešteni prilikom telefonske potvrde narudžbe.

GARANCIJA
Prodavac garantuje za kvalitet svojih artikala. Svi artikli su originalne robne marke i odgovaraju specifikaciji navedenoj na sajtu. U slučaju odstupanja od navedene specifikacije ili pogrešno isporučenog proizvoda obavezujemo se da Vam proizvod zamenimo, pri čemu ćemo snositi sve troškove. Potrebno je da proizvod vratite neoštećen, u originalnom pakovanju sa računom.

Garancija ne važi u slučaju defekta nastalog kao posledica neodgovarajuće upotrebe.

PREPORUKA
Nakon kupovine bilo kog proizvoda sa ovog sajta, preporučujemo da uvek dobro pročitate uputstvo proizvođača i da se prilikom primene ili upotrebe rukovodite istim.

TAČNOST
Nastojimo da budemo što precizniji u opisu proizvoda, prikazu slika i samih cena, ali ne možemo garantovati da su sve informacije kompletne i bez grešaka.

Informacije na ovom sajtu mogu biti nepotpune ili zastarele. Mi preuzimamo podatke od proizvođača ili uvoznika, te ih kopiramo i memorišemo i ne prihvatamo odgovornost za tačnost podataka na ovom sajtu.

Informacije na ovom sajtu nisu i ne mogu biti zamena za mišljenje lekara ili farmaceuta.

ODGOVORNOST
Prodavac se trudi kako bi se osigurala ažurnost i tačnost informacija objavljenih na svojim stranicama.

Uprkos tome, svojstva proizvoda, vreme isporuke ili cene, mogu se promeniti tako brzo da dobavljač ne uspe ispraviti podatke na Internetu blagovremeno. U tom slučaju će kupac biti obavešten o promenama i biće mu omogućeno da odustane od kupovine.

Prodavac nije odgovoran za mišljenja o proizvodima napisanih od strane posetilaca. Prodavac će pre objavljivanja mišljenja pregledati i odbiti ona koji sadrže očite neistine, zabludu ili su uvredljive.

Prodavac od trenutka prenosa pošiljke s naručenim proizvodima dostavljaču dalje ne odgovara za oštećenja, uništenje, gubitak, manjak sadržaja u pošiljci i otvaranje pošiljke. U navedenim primerima korisnik (kupac) se mora obratiti dostavljaču i započeti postupak reklamacije. Prodavac će zajedno sa dostavljačem učiniti sve da se reklamacija reši u najkraćem roku.

Ne prihvatamo bilo kakvu odgovornost za primljene porudžbine ili isporučenu robu osobama mlađim od 18 godina.

SAGLASNOST
Kupac je obavezan da pre kupovine putem ovog web sajta pročita ove Uslove kupovine.

Prodavac se obavezuje da će se pridržavati svega navedenog, a sve promene uslova postaju važeće tek nakon objavljivanja na ovoj strani.

Korišćenje naših servisa podrazumeva saglasnost korisnika sa svim navedenim Uslovima kupovine na ovoj strani.

PRITUŽBE
Prodavac ima uspostavljen sistem rešavanja pritužbi i osobu zaduženu za kontakt sa korisnicima putem elektronske pošte ili telefona. Korisnik (kupac) se može obratiti putem e-maila, čiji prijem prodavac potvrđuje u roku od 8 (osam) dana i obaveštava kupca koliko dugo će trajati procedura za rešenje pritužbe.

Prodavac je u slučaju promene opštih uslova koji uređuju poslovanje online trgovine, sigurnost podataka i druga područja koja su u vezi s poslovanjem online trgovine Prodavca, dužan obavestiti korisnike i posetioce web sajta.